Färsk lax i ugnen med auberginelåda.


Dagens middag:

5 personer
Du behöver:

1 sida färsk lax
10 champinjoner
5 cm purjolök
2 msk röd pesto
Salt o peppar

Auberginelåda:
2-3 aubergine
1 msk salt
1 st vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
basilika
300 g mozzarella
Basilika
75 g parmesan
Salt
Peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Skala auberginen och skiva den. Salta och låt ligga ett tag, och skölj sedan av saltet o lägg på en handduk för att torka lite. Smält smör i en panna och stek auberginen på båda sidor tills den fått lite färg. Lägg åt sidan.
Tag en kastrull o smält lite smör, stek vitlök och lägg i basilika och krossade tomater. Salta o peppra.
Varva aubergine och tomatsås med skivor av mozzarella i en ungsfast form och toppa med riven parmesan. In i ugnen i ca 40 minuter och strö basilikanlad över innan servering.
Stek de delade champinjonerna, saltade, i en torr panna. Tillsätt lite smör efter ca 5 minuter och låt svamparna suga upp smöret. Tillsätt strimlad purjolök. Lägg laxen i folie i en ungsfast form, smeta på röd pesto, salta o peppra och häll över svamp- och purjolöksfräset. In i ugnen i ca 30 minuter (samma värme som auberginelådan!).
Servera med en grön sallad!


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0