Fläskfilé i pepparrotssås med kokt blomkål och vit sparris - LCHF

2 personer
Du behöver:

1 mellanstor fläskfilé
1 dl crème fraiche
1 tsk kalvbuljong
1,5 dl vatten
Salt o peppar

10 Vita sparris
1 skiva citron
1 msk smör
Salt

1/2 blomkålshuvud
1/2 buljongtärning
Salt

Gör såhär:
Ansa och skär fläskfilén i två centimeter tjocka skivor, bryn runt om i smör, salta o peppra. Tillsätt vattnet och buljongen o låt crème fraichen smälta ner och koka ihop (det tar ca 10-15 min).
Koka upp vatten till blomkålen, dela kålen i buketter och lägg i tillsammans med buljongtärningen i vattnet. Låt koka ca 8-10 minuter.
Skär av nederdelen på sparrisen och skala toppdelen, lägg ner i en kastrull med vatten, citronskivan och smöret. Salta o låt koka ca 10 minuter.


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0