Hel kyckling i ugnen med smaksatt blomkålsris - LCHF



4 portioner
Du behöver:

1 hel kyckling
50 gr smör (ca 2 matskedar)
dragon efter smak
1 dl vatten
1 dl crème fraiche
½ msk senap
1 blomkålshuvud
½ rödlök
Färsk basilika
2 msk rapsolja
några droppar balsamicovinäger
salt och peppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt så mycket torkad dragon som du vill - jag älskar dragon så jag drar på för glatta livet. Lägg kycklingen i en ungsfast form och gör några snitt i skinnet och "öppna upp" små fack, häll smöret över och se till att det hamnar i facken också. Salta och peppra. Häll vattnet i formen och täck formen med aluminiumfolie och sätt in i mitten på ugnen. Kyckligen ska vara helt genomstekt och det får inte komma rosa saft ur den när man provsticker med en kniv - det kan ta allt från 40 minuter till strax över en timma beroende på hur stor kyckling du har.
Riv blomkålshuvudet på den grövsta sidan på ett rivjärn, finhacka rödlöken och basilikan. Koka upp 1,5 l vatten i en katrull och smaksätt ev med en buljontärning. När kycklingen nästan är klar så slår du det varma vattnet över blomkålen och låter det stå i ca 1-2 minuter innan du häller av vattnet igen, häll i rödlöken och basilikan och rör runt. Smaksätt med olja, balsamico och salt o peppar.
Ta ut kycklingen ur ugnen och skär ut filéerna och dra av klubborna - spara såsen i botten på formen! Låt crème fraichen smälta ner i såsen, smaksätt med senap och eventuellt mer dragon. Salta och peppra.

Plate up! :D

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0