Kycklinglår i ugnen med bacon- och grönsakskompott - LCHF
2 portioner
Du behöver:
2 kycklinglår (med ben och skinn)
Svartpeppar
2,5 dl vatten
0,5 dl grädde
0,5 dl torrt vitt vin
1/2 hönsbuljongtärning
1/2 zucchini
1/2 röd paprika
1/2 paket bacon
Ca 5-6 champinjoner
50 gr sockerärter
Gör såhär:
Sätt ugnen på 220 grader. Koka upp vattnet, grädden och vinet tillsammans med buljongtärningen. Bryn kycklinglåren runt om och lägg i en ungssäker form och häll över såsen, täck med aluminiumfolie och in i ugnen i ca 20 minuter.
Tärna baconet och stek det knaprigt, lägg åt sidan. Skölj och tärna paprika, sockerärter, zucchini och svamp och stek i baconfettet i 2-3 minuter - ta av o blanda med baconet.
Servera med såsen från kycklingen! Mums! :)
Kommentarer
Trackback