Lätt äggröra med knaperstekt purjolök och bacon - LCHF

När jag vet att det är fredag o kvällen bjuder på lite goda ostar som fredagsmys, då håller jag igen fettintaget lite under dagen. Den här äggröran är gjord på vatten, inte grädde som vanligt, och baconen är inte stekta i smör utan i sitt eget fett och utdrygade med purjolök.
Rätten innehåller fortfarande fett, såklart, men genom att ta bort grädde och smör och ha hälften/hälften av bacon o pujo blir den aningens lättare - så att jag med gott samvete kan kränga ost sedan :D

2 portioner
Du behöver:

4 ägg
2 mal vatten
Salt o peppar
1/2 paket bacon
Ca 5-6 cm purjolök

Gör såhär:
Stek baconet, när det börjar släppa fett så släng ner strimlad purjolök och stek knaprigt.
Kläck äggen i en varm kastrull, tillsätt vatten, salt och peppar och rör tills äggen stelnat o blivit äggröra. Servera! :)


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0