Roquefortspäckad köttfärslimpa med blomkålsmos - LCHF.


Kvällens middag blev som rubriken antyder, en köttfärslimpa. Jag hade en bit Roquefort kvar i kylen från härom kvällen när jag hade köpt hem lite ost för oss att äta, så den fick bli en kräm som jag helt enkelt fyllde köttfärslimpan med!

Mumsfillibabba!

3 personer
Du behöver:

500 gr nötfärs
90 gr Roquefort (finns i specialosthandeln)
1/2 burk Crème Fraiche
0,5 dl grädde
1 pkt bacon
1 ägg
1 liten lök (ca 50 gr)
0,5 l vatten
1 kalvbuljongtärning
1/2 blomkålshuvud
0,5 dl grädde
ca 8 cm gurka
1 mellanstor tomat

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop Roquefort tillsammans med crème fraiche och 0,5 dl grädde till en röra. Blanda nötfärsen med ett ägg, salt och peppar. Koka upp vattnet med buljontärningen och löken delad på fyra bitar. ta ca 3/4 av färsen och forma en limpa i en ungsfast form, använd en sked och "tryck" ut ett hål i mitten längst med hela limpan, fyll den med ostblandningen och lägg sedan resterande färs som ett lock över. Täpp till runt kanterna så fyllningen inte kan ta sig ut. Fyll formen med buljongen och löken, och täck limpan med baconskivorna och sätt in limpan i ugnen i ca 35-40 minuter.
Koka upp saltat vatten. Dela blomkålen i mindre bitar och låt dom koka ca 10 minuter, ta från plattan och låt dom ånga av sig så dom inte släpper så mycket vätska. Hacka under tiden gurka och tomater och lägg i en skål. Ta fram en mixer/hushållsmaskin/stavmixer eller dylikt och mixa den avrunna blomkålen med 0,5 dl grädde. Salta och peppra efter smak. Servera! :)


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0