Spenattips!


Spenat är bra för oss, det är rikt på järn men innehåller också oxalater som gör det svårt för kroppen att ta upp järnet. Om man däremot tillsätter något med c-vitamin fixar kroppen upptaget galant, så vid servering - pressa över lite citronjuice!

Förutom järn innehåller spenat 0,5 KH/100 gr och ger oss bland annat A-vitamin, E-vitamin och lite antioxidanter. Det finns alltså inget skäl att inte frossa i spenat ;)

Problemet med färsk spenat kan ju dock vara att den snabbt blir kletig och gammal i kylen (bara några dagar gammal), så här är mitt tips till er är att köpa en STOR påse färsk spenat och göra följande:

Koka upp 1,5 L vatten med 2 grönsaksbuljongtärningar, sänk värmen så att det sjuder. Skölj spenaten fri från grus (och annat ovälkommet ;)) och sänk i omgångar ner den i buljongen och låt sjuda 1-2 minuter. Använd en hålslev att ta upp spenaten med och låt den rinna av i ett durkslag. Låt svalna något och havka bara grovt igenom spenaten med en kniv innan ni fyller den med i ett istråg och slänger in i frysen för att frysa ihop. När dom är genomfrusna så vrid ur dom ut istråget och förvara i plastpåse i frysen och när du vill ha lite spenat tar du helt enkelt så många tärningar du vill ha :)

200 gr spenat:


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0