Psykosocialt moratorium.


Jo, jag har tagit en liten paus. Jag är inne i ett "jag-vill-verkligen-inte-se-ett-ägg-till-så-länge-jag-lever" state of mind. Jag är dödstrött på allt vad LCHF heter just nu!

Till råga på allt så blev gårdagen en Ätardag med stort Ä. En frukost och 3 varma mål (!). Jag måste lära mig att tacka nej när jag inte egentligen är hungrig.. Nya tag!


Igår kväll.


Älskade plockmat! Räkor, mayo, charkuterier, ost med mera. :)


Dagens träning.


Power walk Råå-Gantofta via Råådalen. I ösregn. Nu mår jag! :)


Maxi - ni överraskar!


Ibland så blir man positivt överraskad ;)


Alpro Mild&Creamy


Testsmakade Alpros Mild&Creamy till mellanmål - fårvånadsvärt god! Den smakar inte som vanlig sojamjölk utan är verkligen mild och krämig, något söt. Hade jag inte vetat att den är gjord på soja, hade jag aldrig kunnat gissa det.

Till det smugglade jag ner tre svenska jordgubbar som är plockade strax utanför Helsingborg. Det var nästan olagligt gott! ;)


Veckans vikt!


Jag vet inte om jag ska räkna start i mars när jag gått först ner och sen upp i vikt, eller om jag ska räkna "nystart" med strikt LCHF utan komjölksmejerier från förra fredagen. I så fall är detta v 1.

Startvikt: 92.9 kg
Vecka 1: 91.3 kg
Totalt: -1.6 kg


Chocolate chip cookies - LCHF


Systra mi kom förbi på kaffe igår kväll, och då passade jag på att test-baka chocolate chip cookies. När dom först kom ut ur ugnen så trodde jag att någon hade skämtat med mig - dom föll i princip isär av att jag tittade på dom! Men efter att jag låtit dom svalna så blev dom helt okej.

Dom är definitivt inte sådär sega och knäckiga som "riktiga" CCC, men jag kan tänka mig att dom är fantastiska som dessert, med en kula vaniljglass på toppen (och kanske lite chokladsås?). Dom blir lite mördegsaktiga, eller mjuka drömmar som liksom trillar isär i munnen, och gillar man sina kakor så så tycker jag att ni ska testa dessa!

12 kakor (går nog att få ut iaf 16, mina blev aningens tjocka!)
Du behöver:

100 gr smör
1 ägg
6 dl mandelmjöl
3 tsk vaniljpulver (ej socker!)
2 dl chockladpluttar, eller hackad mörk choklad

Gör såhär:
Knåda ihop smör, ägg, mandelmjöl till en jämn deg. Tillsätt chokladen och blanda in jämnt i degen, rulla degen till en rund, avlång rulle, ca 5 cm i diameter, plasta in och lägg i frysen minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader. Ta ut degen och skär centimeterstora bitar (som sagt, mina blev lite stora, typ 1,5 cm) och lägg på ett bakplåtsklätt papper. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter!

Om man vill så kan man söta degen med 1/2 dl sukrin melis, men vi tyckte att den smakade super utan!


RSS 2.0