Kyckling tandoori med blomkålsris - LCHF
Det här receptet är saxat ur Anna Halléns bok "LCHF till vardags".
3 personer
Du behöver:
3 kycklingfiléer
1 burk Kung Markattas kokosmjölk
1/2 sats (eller mer om man vill ha starkt) tandoorikrydda
50 gr smör
Citronjuice
Salt o peppar
1 blomkålshuvud
1 L buljong
Gör såhär:
Strimla kycklingen och salta o peppra. Stek i lite smör tills den fått färg runt om. Krydda med tandoorikryddan och låt kryddorna "väckas till liv", häll sedan på kokosmjölken och låt koka ihop. Pressa lite citron i och smaka av om du vill ha mer krydda. Låt koka ihop ca 20 minuter.
Riv blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet. Koka upp vatten+buljongtärning och slå över blomkålen, låt stå ca 10 minuter innan du häller av vattnet.
Kommentarer
Trackback