Kycklinggryta med curry - LCHF
3 personer
Du behöver
1 kg kycklinglår
2 L vatten
1 hönsbuljongtärning
Curry
1 zucchini
1/2 röd paprika
1 gul lök
Smör
Olja
Salt o peppar
Gör såhär:
Koka upp vattnet med hönsbuljong och curry efter smak. Halvera löken och dela den ena halvan i mindre bitar och låt koka med i vattnet. Låt kycklingen koka/sjuda i ca 3-4 timmar för mört kött eller ca 30 minuter om man är hungrig NU.
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchini, paprika och den andra halva gula löken och lägg allt i en ungssäker form, häll över lite olja, salt och peppar o hysta in i ugnen ca 15-20 minuter.
Ta upp kycklinglåren och pilla köttet, lägg tillbaka det pillade köttet i buljongen igen. Äter man mejeri kan man gott ha i 2 dl grädde nu, men undviker man så slänger man ner en rejäl klick smör istället. Servera kycklingen med de ungsrostade grönsakerna!