Tips tips!


När ni gör Pumpafröbrödet, så kommer här lite tips på vägen:

1. Brödet blir inte så högt (ca 2-4 cm högt) i en vanlig brödform som är normarl standardmått - 25-26 cm, antingen väljer ni en mindre brödform, eller gör dubbel sats av smeten.

2. Jag använde Finax Fibrex som är strömald.

3. När ni gör smeten gör såhär: vispa äggen länge och FLUFFIGA, mixa sesamfröna och pumpakärnorna tillsammans och blanda dom i en egen skål tillsammans med övriga torra ingredienser. Sedan häller ni först i osten i äggen, under vispning, och sedan pö om pö häller ni i de torra ingredienserna, under kraftig vispning (elvisp eller kitchen aid), men tänk på att försöka få i de torra delarna relativt snabbt och sedan hälla över smeten i formen snabbt, innan fiberhusket har börjat svälla. :)

Man lär av sina misstag ;)

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0