Tips tips!
När ni gör Pumpafröbrödet, så kommer här lite tips på vägen:
1. Brödet blir inte så högt (ca 2-4 cm högt) i en vanlig brödform som är normarl standardmått - 25-26 cm, antingen väljer ni en mindre brödform, eller gör dubbel sats av smeten.
2. Jag använde Finax Fibrex som är strömald.
3. När ni gör smeten gör såhär: vispa äggen länge och FLUFFIGA, mixa sesamfröna och pumpakärnorna tillsammans och blanda dom i en egen skål tillsammans med övriga torra ingredienser. Sedan häller ni först i osten i äggen, under vispning, och sedan pö om pö häller ni i de torra ingredienserna, under kraftig vispning (elvisp eller kitchen aid), men tänk på att försöka få i de torra delarna relativt snabbt och sedan hälla över smeten i formen snabbt, innan fiberhusket har börjat svälla. :)
Man lär av sina misstag ;)
Kommentarer
Trackback