Hollandaisesås - väldigt LCHF!


Till frukost önskade jag Eggs Benedict och kocken i hemmet satte igång att slamra i köket. Hollandaisesås, som ju är en ganska viktig grej i just Eggs Benedict, är sjukt enkelt att göra och passar bra till egentligen all fisk. Det är bara några få ingredienser och man vispar ihop en god, fet sås snabbt! :)


2 portioner
Du behöver:

2 äggulor
1 tsk vatten
50 gr smör
1 msk citronjuice
salt

Gör såhär:
Smält smöret på låg värme i en kastrull, rör INTE runt i den, utan tanken är att smöret ska skikta sig från tillsatserna - det får inte heller brännas vid! Lägg äggulorna tillsammans med vattnet i en skål som tål värme, och sätt den över ett vattenbad. Var nog med att vispa hela tiden så att inte äggulorna koagulerar. Vispa tills äggen tjocknat en aning och blivit fluffiga, ta sedan av från vattenbadet. Sätt skålen på en blöt disktrasa på diskbänken (så glider inte skålen runt!) och börja droppa i smöret undertiden som du vispar äggen, efterhand kan du hälla i smöret i en tunn stråle. Ta inte med "bottensatsen". Pressa i citron och salta såsen och servera till vilken fiskrätt som helst :)


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0