Ungsbakad färsk lax med färsk basilika och ett örtfärskosttäcke - LCHF.


Kvällsmaten bestod egentligen bara av ett hopplock - men blev såå god ändå! Vi hittade en hel sida färsk lax när vi var ute o handlade idag, och den fick såklart följa med hem!

Så kvällens rätt blev som rubriken förtäljer och här har ni receptet! ;)


3 portioner (eller två stora om man är jättehungrig!)
Du behöver:

350 gr färsk lax (går även bra med fryst om man inte har färsk hemma!)
4 blad färsk basilika
50 gr (ca 1/2 burk) färskost med smak av örter
10 gr Pecorinoost
1 msk smör
2 tomater
1/2 liten rödlök
8 Sparris (gröna i vårt fall)
40 gr parmesanost
Några droppar Balsamicovinäger
0,5 dl Smetana
en nypa dill

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret och häll över i en ungsfast form. Gör några "fack" i laxen och lägg i basilikabladen där i. Blanda färskosten med Pecorino och bred den över laxen, salta och peppra och hysta in den i ugnen i ca 15 minuter.
Tärna tomaterna och hacka rödlöken och blanda i en skål. Tillsätt hyvlad parmesanost och smaka av med några droppar Balsamicovinäger (ju finare, desto godare!). Blanchera sparrisarna i saltat sjudande vatten med en liten klick smör i i ca 3 minuter (något längre om du har färsk sparris!). Blanda slutligen Smetana med dill och servera till som en kall sås! SÅ GOTT! Om ni bara ska välja ett recept från den här bloggen att göra - GÖR DETTA!


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0