Ungsbakad lax med broccolimos - LCHF
Att göra lax i ugnen är ju busenkelt och man kan variera i evigheter. Lax innehåller 12 KH/100 gram (våra bitar var 160 gram stora), så till lax behöver man inte ösa på med massa fett.
2 personer
Du behöver
2 valfritt stora bitar lax
0,5 dl soltorkade tomater
1 dl parmesan
Basilika
1 broccolihuvud
1 dl crème fraiche
Salt och peppar
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka de soltorkade tomaterna, riv parmesanen och blanda det med basilika (färsk, hackad är absolut godast! Annars funkar fryst..). Lägg laxen i en ungssäker form och gör några hack i toppen på den, lägg fyllningen ovanpå och salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.
Koka broccolin i saltat vatten tills den är genommjuk. Smält CF tills den är ljummen, häll tillsammans med broccolin i en mixer och mixa till en slät smet - smaka av med salt och peppar. Behöver man mer fett kan man ringla över rapsolja när man lagt upp maten på tallriken :)
Broccoli blir så mycket godare när man gör mos av det. Jag tycker inte om broccolibuketter som dom är, men mos är såå mycket bättre!