Fisk- och skaldjurssoppa.


I Augusti förra året blev vi ansvariga för att koka kräftorna, och vi är inte dummare än att vi behöll kräftskalen och gjorde en mumsig fond på dom! Ikväll var det således dags att fiska upp fonden ur frysen och göra en soppa på den!


2 personer
Du behöver:

3 dl fisk- eller skaldjursfond
1 dl vitt vin
3 matskedar crème fraiche
en burk kräftstjärtar (á 110 gr)
125 gr lax
1 matsked hackade soltorkade tomater
dill efter smak
salt och peppar

Gör såhär:
Koka upp fonden med vitt vin. Tärna laxen och låt den sjuda i fonden i ca 3-4 minuter, och ta sedan upp den och ställ åt sidan. Häll i crème fraichen i grytan och gör ett snabbt uppkok. Hacka de soltorkade tomaterna och blanda dom med kräftstjärtar, lax och dill i en separat skål. Salta och peppra. Servera antingen soppan och "tillbehören" var för sig, eller montera soppan innan servering. Gott och mättande! :D


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0