Kyckling i kokosmjölks- och röd currypastesås!



Dagens lunch stod min fantastiska man för - han är föredetta kökschef, så man får ju lita på att han vet vad han gör i köket ;) När vi var o handlade hittade vi en förpackning kycklinglår, den bästa styckningen på kyckling enligt oss - saftig och god! Och med detta gjorde han en helt fantastiskt god, lite asien möter europa, gryta med kokosmjölk och röd currypaste!

Visste ni för övrigt att just kokt kyckling är ett BRA sätt att få i sig proteiner?

Mumsgryta!

3 portioner
Du behöver:

1 kg kycklinglår med ben (eller annan valfri del) ca 600 gr kött
1 vitlöksklyfta
Spiskummin
Salt
Smör
1/2 liten lök
20 gr purjolök (några centimeter bara)
5 champinjoner
1 burk kokosmjölk (t.ex Santa Maria, som har lite kolhydrater i sig!)
1 tsk Röd currypaste
Citroncest
4-5 körsbärstomater

Gör såhär:
Hacka en vitlöksklyfta och lägg den tillsammans med spiskummin och salt i en stor kastrull med vatten. Koka upp och lägg ner kycklingen och låt den koka tills den är färdig helt igenom (ca 20 minuter). Ta upp och pilla kycklingen (spara benen och skinnet och allt annat "övrigt") så du har rent kött. SPARA VATTNET, om ni gjort rätten på kycklinglår och har ben kvar!
Smält smör i en traktörpanna (eller teflonbelagd stekpanna), fräs lök och purjolök, tillsätt champinkoner och låt det bli mjukt - det ska inte få färg. Tillsätt kycklingen och kokosmjölken och krydda efter smak med röd currypaste (starkt!). Riv ner lite citroncest för att balansera upp hettan i rätten. Precis på slutet, innan ni serverar så halvera några körsbärstomater och låt dom sjuda med i någon minut - färdigt!

Det här var fantastiskt gott! Lite skillnad mot "en proteinbit, lite sallad och en klick fet sås" som det annars så snabbt o lätt kan bli. Mitt tips till er: Testa detta!


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0