Lax i ugnen med 4 sorters peppar.


Till lunch idag gjorde jag en snabblagad och smarrig proteinbomb. Lax och tonfisk är utmärkta exempel på goda proteiner med få kolhydrater - toppen för oss som älskar fisk!


Du behöver för 2 personer:

2 laxfiléer á 125 gr (valfritt förståss, men det är ju induviduellt)
50 gr Cantadou 4 sorters Peppar
1 dl vispgrädde
100 gr gurka
100 gr avokado (ca en hel, minus skal och kärna)
Rucola efter smak
Flingsalt och nymald svartpeppar

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxfiléerna i en liten ungsplåt. Blanda Cantadou 4 sorters peppar med vispgrädden och slå över fisken. Salta och peppra och hysta in i ugnen i ca 10-15 minuter (tills laxen är klar rakt igenom). Hacka gurka och tärna avokado, pressa några droppar citron över och häll några droppar av valfri olja (jag använde rapsolja) samt salta och peppra. Servera eventuellt tillsammans med rucola, eller annan sallad som ni tycker om.

Såsen blir ganska tjock i ugnen, mer som en kräm. Om man vill ha en mer såsigare så så kan man späda ut röran med lite vatten. Se så, testa nu detta! :)


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0