Spenatsoppa med färsk lax och kokt ägg - LCHF


2 personer
Du behöver:

500 gr fryst spenat
2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl crème fraiche
2 bitar färsk lax á 150 gr
Dill
2 skivor citron
Salt och peppar
2 ägg

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda laxbitarna med dill, salt, peppar och lägg citronskivorna ovanpå - in i ugnen ca 15 minuter (tills de är färdiga igenom).
Låt spenaten tina i en kastrull tillsammans med vattnet. Tillsätt buljongtärning, salt och peppar efter smak. Rör ner crème fraichen innan servering. Koka ägg (jag föredrar mina äggulor krämiga = lägg äggen i kallt vatten i en kastrull, dom är färdiga 6 minuter efter att det börjat koka!) och servera till!

Glöm inte att pressa lite citron över innan ni äter, så ni hjälper kroppen att ta upp så mycket järn som möjligt från spenaten ;)


Kommentarer
Postat av: Lena

Delikat soppa! :-)

2012-05-15 @ 15:00:23

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0