Rulltårta - LCHF


Rulltårterecept var något jag letade lääänge efter till påskafton, och de jag testbakade visade sig vara en otroligt smulig version av kaka. Så jag mixtrade ihop ett recept av tre redan befintliga och det gick hör och häpna bra! Nedan har ni resultatet - smakar precis som vanlig rulltårta, ingen av våra gäster trodde på att det var LCHF!


Här garnerad med vispad grädde och en halv physalis.

En rulltårta (stor plåt)
Du behöver:

110 gr rumstempererat smör
0,75 dl Sukrin (jag använde Melis, och kompletterade med lite Hermesetas flytande)
1,5 ägg
2 dl mandelmjöl
1,5 dl kokosflingor
1,5 tsk bakpulver
ev. vaniljfrön
2 dl grädde

0,5 dl kokosflingor

Citronkräm
Hallonsylt

Dekoration:
Vispad grädde
Physalis

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop det rumstempererade smöert med sukrin, när det går ihop sig så tillsätt ägget och vispa ihop till en smet. Ta en bunke och blanda mandelmjöl, kokosflingor, bakpulver och om ni vill ha i vanilj -  blanda väl. Häll i torrvarorna i smeten och häll i grädden och blanda till en typ sockerkakssmet. Lägg ett bakplåtspapper i en stor ungsform och klicka ut smeten på pappret - anväd en slickepott och dra ut till kanterna till du får en stor rektangel, hysta in i ugnen och grädda i mitten i ca 20-30 minuter (man får hålla lite koll..!). Under tiden tar du en torr stekpanna och rostar de övriga kokosflingorna på medelvärme på spisen. Rör runt med en träslev hela tiden så du inte bränner kokosen, det går snabbt när dom väl börjar få färg!
Ta fram en till stor ungsplåt. När kakan är färdig tar du ut den och strör den rostade kokosen i ett jämnt lager över, lägg på ytterligare ett bakplåtspapper och lägg sedan den nya formen ovanpå. Var snabb och vänd rulltårtebotten uppochner. Vänd sedan plåtden så att dom ligger i varandra och lägg några tyngder i den övre plåten så att den rostade kokosen trycks in i kakan. Låt stå och svalna på detta sättet.
När kakan är helt sval tar du fram citronkrämen och hallonsylten och brer på den, rulla försiktigt ihop tårtan och snurra in i gladpack och låt ligga i kylen några timmar så den håller formen när ni skär upp den. Naturligtvis kan man ha grädde i den om man vill, eller så kan man fylla den med precis vad man vill :)

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0