"Sverige och hela Jordens godaste hallonsylt!"
Ja, enligt Stora är det här Sverige och hela jordens godaste hallonsylt. Gör den och avgör själva ;) Jag kommer aldrig köpa sylt igen, efter att ha testat detta. Det är ett busenkelt recept!
Bästa hallonsylten! BOB - släng er i väggen!
En sats
Du behöver:
500 gr Hallon, frysta
1 msk vatten
En knivsudd Bourbon eco vaniljpulver (eller en vaniljstång!)
10 droppar Hermesetas, flytande (valfritt)
GÖR SÅHÄR:
Blanda alla ingredienser, utom Hermesetas, i en kastrull och koka upp. Vill du ha ett resultat där man inte ser bären - rör för livet, vill du ha ett lite mer rustikt resultat med hela bär i - rör bara om nån gång då och då, försiktigt. Låt småputtra i 5-10 minuter, tag av från spisen och häll i Hermesetas efter smak (vill man ha sötar, ta fler droppar, vill man ha syrligare, ta färre droppar). Häll upp i valfri förpackning och låt svalna. Förvara i kylskåp, håller ca 1-2 veckor beroende på kylan! (En matsked = en portion)
Ätes med fördel varm i en skål med Turkisk Yoghurt/Grädde/Smetana (blandat!). YUM!
Kommentarer
Trackback