"Sverige och hela Jordens godaste hallonsylt!"


Ja, enligt Stora är det här Sverige och hela jordens godaste hallonsylt. Gör den och avgör själva ;) Jag kommer aldrig köpa sylt igen, efter att ha testat detta. Det är ett busenkelt recept!

Bästa hallonsylten! BOB - släng er i väggen!

En sats
Du behöver:

500 gr Hallon, frysta
1 msk vatten
En knivsudd Bourbon eco vaniljpulver (eller en vaniljstång!)
10 droppar Hermesetas, flytande (valfritt)

GÖR SÅHÄR:
Blanda alla ingredienser, utom Hermesetas, i en kastrull och koka upp. Vill du ha ett resultat där man inte ser bären - rör för livet, vill du ha ett lite mer rustikt resultat med hela bär i - rör bara om nån gång då och då, försiktigt. Låt småputtra i 5-10 minuter, tag av från spisen och häll i Hermesetas efter smak (vill man ha sötar, ta fler droppar, vill man ha syrligare, ta färre droppar). Häll upp i valfri förpackning och låt svalna. Förvara i kylskåp, håller ca 1-2 veckor beroende på kylan! (En matsked = en portion)

Ätes med fördel varm i en skål med Turkisk Yoghurt/Grädde/Smetana (blandat!). YUM!


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0