Bountybollar - det bästa LCHFgodiset!


Hittade detta receptet när jag började med LCHF för två veckor sedan, men det var inte förens igår kväll som jag faktiskt fick tummen ur och faktiskt gjorde dom. SMASKENS!

image description
Bounty!

32 bitar
Du behöver:

50 gr kokosfett (spelar ingen roll om det är smaksatt eller smakfritt)
1 dl grädde
1 dl Sukrin Melis
200 gr kokos
1 dl kokosmjölk
100 gr mörk choklad (>70%)

Gör såhär:
Smält kokosfettet tillsammans med sukrin melis. Häll i grädde och kokosmjölk och låt koka upp, tillsätt sedan koksoflingorna och låt sjuda några minuter. Häll upp i en skål med plan botten och låt svalna och ställ sedan i kylskåp över natten. Dela "klumpen" i 32 lika stora bitar och forma till små avlånga klumpar och ställ in i frysen nån timma. Smält chokladen i vattenbad och doppa sedan koksobitarna i chokladen. Spara i frysen, men ta fram dom en stund innan du ska äta - dom är godast rumstempererade!

Perfekta att äta som mellanmål till en kopp kaffe med grädde - man får i sig det nyttiga kokosfettet och de innehåller bara 2 gr kh/bit!


Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0