Nötfärsfylld paprika med getost - LCHF
1 person
Du behöver:
1 paprika
175 gr nötfärs
4 cm zucchini
1/4 röd lök
1/2 buljongtärning (mörk oxbuljong)
1 dl vatten
1/2 dl riven getost (Chevrette)
Smör att steka i
Spiskummin, oregano, salt o peppar
Rapsolja
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär av toppen på paprikan och plocka ut kärnhuset. Skölj paprikan o smörj sedan in den med rapsolja. Salta o peppra. In i mitten på ugnen i ca 25 minuter.
Tärna zucchinin och hacka löken, fräs tillsammans på medelvärme i smör. Tillsätt nötfärsen och bryn den. Häll i örter, vatten och buljong och låt sjuda ihop tills den mesta vätskan är borta.
Ta ut paprikan och fyll den med färsen, toppa med getosten och ställ in i ugnen ca 10 minuter så att osten smälter o får lite färg.
Jag hade lite bearnaisesås tre peppar (från ICA) till. :)