Två sorters pannacotta - LCHF


Ofta är det väldigt bra att ha en kock i hemmet. Som till exempel när man vill ha ett LCHF-snällt recept på pannacotta, då levererar han världens godaste!

Dessa två olika sorters pannacotta serverade vi i miniformat (3 cl) på vår påskdessertbuffé:

Vaniljpannacotta med hallonsylt och chokladpannacotta med lättvispad grädde.

2 portioner (eller 12 st 3cl)
Du behöver:

2,5 dl vispgrädde
1 gelatinblad
Smaksättningar:
- 1/2 vaniljstång
- 100 gr mörk choklad (70%)
- Vanilja/kardemumma
- Saffran
- Kanel
- Halloncouli
- Kokos
(detta är bara några förslag, fantasin sätter gränserna!)

Gör såhär:
Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter, om inte gelatinbladet får ligga tillräckligt länge är det lätt att det klumpar sig när man blandar det med grädden (sådär gott med gelatinklumpar, kanske ;)). Koka upp grädden i en tjockbottnad kastrull och låt den sjuda på mellanvärme i ca 2-3 minuter. Om du ska göra vaniljpannacotta så delar du och fröar ur en halv vaniljstång och låter både vaniljfrö och stång koka med under tiden grädden kokar - plocka upp vaniljstången när du tar kastrullen av plattan. Om du ska göra chokladpannacotta så hackar du 100 gr mörk choklad och smälter över vattenbad, häll sedan ner den smälta chokladen i grädden precis innan du tar den ifrån plattan. OBS att du MÅSTE ta av grädden från plattan INNAN du lägger i gelatinbladet annars skär sig smeten! Grädden får alltså inte koka när gelatinbladet ska ner. Krama ur överflödigt vatten innan du låter bladet smälta ner i grädden, rör runt så du är säker på att allt smält och häll sedan upp pannacottan i portionsformar. Låt svalna något i rumstemperatur innan ni ställer in den i kylen i minst 2 timmar. Garnera hur ni vill - jag hade som sagt hallonsylt på vaniljpannacottan och lättvispad grädde på chokladpannacottan!

Kommentarer

KOMMENTERA INLÄGGET HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0